Min hjemme-alene-favoritt: Pasta med mangold-saus

mangold mat fra hagen oppskrift pastasaus spinat Nov 21, 2025
Pastasaus, spinatsaus, mangoldsaus

Pastasaus av mangold eller spinat

Dette er en av mine favoritter å lage til middag når jeg er alene. Den går raskt å lage, med ingredienser jeg ofte allerede har, og er skikkelig godt.

Mangold og spinat har jeg gjerne liggende i frysen. Det blir plutselig veldig mye grønne blader i kjøkkenhagen. Da klipper jeg ned, forveller og putter i poser som jeg klapper flate før jeg legger de i frysen.  Eller jeg bruker de ferske, slik jeg gjorde denne gangen. Mangolden hadde bare blitt klipt ned og lagt i kjøleskapet klart for et eller annet matprosjekt. Det ble grønn pastasaus.

Pastasausen funker med både mangold og spinat, og du kan bruke både fersk eller fryst. Med gode oster blir det litt hverdagsluksus. Jeg lager det sjelden likt hver gang, men varierer ut fra hva jeg har, og hva som passer meg der og da.

Denne oppskriften er et godt utgangspunkt, og kan til og med gjøres enda enklere, med kun mangold/ spinat, fløte og ost. Det funker det og!

 

Oppskriften passer til 1-2 middagsporsjoner:

1 ss ghee eller god olivenolje

Ca 200 g mangold eller spinat

En liten løk

1-3 fedd hvitløk

Litt mild chili (fersk eller tørket)

En liten håndfull tørkede kantareller (kan utelates)

Ca 1 dl fløte

Ca 1-2 dl god ost i biter (gjerne osterester som for eksempel blåmuggost, litt parmesan og rester av ridderost)

1 ss kollagen pulver (hvis du ønsker)

Noen dråper eddik eller sitronsaft

 

Kok pasta

Surr løken og hvitløken i litt ghee eller olivenolje, til det har blitt blankt. Tilsett mangold eller spinat, surr til det faller sammen, sammen med chili. Den tørkede soppen knuser du og sprinkler over, hvis du vil ha det med. Ha over fløten, varm opp og tilsett osten.

Jeg sprinklet over litt kollagen fra gressfora kyr, for litt ekstra proteiner. Til slutt smakte jeg til, med litt god eddik, salt og pepper

Superenkel mat fra hagen, og veldig godt

Lykke til - med et bilde fra mangolden i hagen. Den er ikke bare god, og veldig sunn å spise. Den er utrolig fin i hagen også, særlig de med fargede stilker😍

 

 

 

Takk for at du er her! 

Likte du det du leste?

Hvis ja 😍 - legg inn navn og epost under, så lover jeg flere gode tips🌱🌱

Og du, kontaktinformasjonen din er trygg hos meg - jeg deler den ikke med noen!!